Postavljen kamen temeljac prvog retail parka u Prokuplju - PENTA Park Prokuplje

Datum objave

28.05.2024

Skrolajte

SCROLL

Postavljen kamen temeljac prvog retail parka u Prokuplju - PENTA Park Prokuplje

U ponedeljak, 27. maja je svečano postavljen kamen temeljac za novi retail park u Prokuplju pod nazivom Penta Park Prokuplje! Ovaj projekat predstavlja veliki korak napred za lokalnu zajednicu, ali i za našu novoosnovanu kompaniju, Penta Development, koja se bavi razvojem i novim projektima u okviru građevinskog sektora.

Penta Retail Park u Prokuplju je prvi ovakav projekat u okviru KMZ grupe i ponosno možemo reći da smo već na samom početku dobili odlično mesto za razvoj. Odabir Prokuplja kao lokacije za naš prvi retail park nije bio slučajan. U pitanju je grad sa velikim potencijalom za razvoj, a mi smo prepoznali šansu da doprinesemo njegovom rastu i modernizaciji.

Radove na izgradnji Penta Park Prokuplje izvodi Penta Ge.Co. Construction, što predstavlja sinergiju unutar KMZ grupa, jer se na ovaj način objedinuje ekspertiza i iskustvo u realizaciji velikih građevinskih projekata. Očekuje se da će Penta Retail Park doneti brojne poslovne i ekonomske mogućnosti građanima Prokuplja, kao i da će privući dodatne investitore i poslovne subjekte u ovaj deo Srbije.

Na svečanoj ceremoniji postavljanja kamena temeljca obratila se Marija Kamenarac, direktorka Penta Development, koja je izrazila zadovoljstvo povodom početka ovog velikog projekta. “Velika nam je čast što u ovom delu Srbije gradimo ovakav objekat, posebno zbog toga što je veliki deo naših zaposlenih baš iz ovog kraja. Raduje nas što možemo da doprinesemo razvoju grada Prokuplja i Topličkog okruga,” izjavila je Kamenarac.

Penta Park Prokuplje će zauzimati ukupnu površinu od 9.000 kvadratnih metara i biće dom za brojne međunarodne i domaće brendove.  Pored trgovinskih i ugostiteljskih radnji, objekat će imati i dečje igralište i 200 parking mesta. Očekujemo da će retail park privući veliki broj posetilaca ne samo iz Prokuplja, već i iz okolnih mesta, što će dodatno poboljšati lokalnu ekonomiju.