KOMPLETNA REŠENJA PO VAŠOJ MERI

Dobrodošli u našu sekciju usluga! Naša posvećena ekipa stručnjaka pruža širok spektar usluga koje su prilagođene vašim potrebama.

Kontaktirajte nas danas kako bismo zajedno pronašli najbolje rešenje za vaše potrebe.

Projektovanje

Projektovanje

Naša usluga projektovanja predstavlja temelj svakog uspešnog građevinskog poduhvata. Sa stručnim timom arhitekata i inženjera, mi pružamo sveobuhvatne projektantske usluge koje transformišu vaše ideje u realizovane vizije. Naš pristup je kolaborativan - radimo zajedno sa klijentima na razumevanju njihovih potreba i ciljeva, kako bismo osigurali da konačni dizajn ne samo da ispunjava, već i premašuje očekivanja. Specijalizovani smo za kreiranje energetski efikasnih i održivih rešenja, obezbeđujući da svaki projekt bude u skladu sa najnovijim standardima i praksama u industriji.

Izgradnja

Naša usluga izgradnje pokriva sve aspekte građevinskih radova, od temelja do krova. Bez obzira na vrstu objekta - bilo da je reč o stambenim, komercijalnim ili industrijskim projektima, naš tim poseduje znanje i iskustvo neophodno za vođenje i realizaciju projekata svih veličina i složenosti. Pružamo sveobuhvatnu podršku od planiranja do izgradnje, pažljivo prateći svaku fazu projekta. Naša posvećenost kvalitetu, poštovanju rokova i budžeta osigurava da svaki projekat bude uspešno završen. Koristimo najsavremenije tehnologije i metode izgradnje kako bismo obezbedili efikasnost i trajnost. Naš cilj je da stvorimo funkcionalne, sigurne i estetski privlačne prostore koji odgovaraju specifičnim potrebama i željama naših klijenata. Pored toga, nudimo različite sisteme izgradnje kao što su 'ključ u ruke', 'jedinica mere' i 'projektuj i izgradi', prilagođene potrebama i zahtevima svakog projekta. Uz naš tim stručnjaka, vaša vizija će biti pretvorena u stvarnost, pružajući vam kompletno rešenje koje prevazilazi vaša očekivanja.

Izgradnja
Projektovanje

Razvoj i investicije

Razvoj je ključni aspekt našeg poslovanja. Specijalizovani smo za prepoznavanje i realizaciju investicionih prilika koje donose dugoročnu vrednost našim klijentima i zajednici. Naš pristup obuhvata sve, od analize tržišta i akvizicije zemljišta do planiranja, projektovanja i izgradnje. Radimo na stvaranju održivih projekata koji ne samo da doprinose lokalnom okruženju, već i postavljaju nove standarde u industriji. Naš tim razvojnih stručnjaka neprestano teži inovacijama i izvrsnosti, čime osiguravamo da svaki projekat bude uspešan.

Investiciona usluga u Penta Ge.Co. pruža klijentima mogućnost da učestvuju u profitabilnim građevinskim projektima. Sa dubokim razumevanjem tržišnih trendova i strateškim pristupom investiranju, naš tim pomaže klijentima da maksimiziraju povraćaj investicija kroz pažljivo odabrane projekte. Pružamo kompletan spektar investicionih usluga, uključujući procenu projekata, strukturiranje finansijskih aranžmana i upravljanje imovinom, sve sa ciljem da se obezbedi stabilan i održiv rast investicija.

Često postavljena pitanja

"Projektuj i izgradi" usluga u građevinskoj industriji predstavlja sistem realizacije projekta gde jedan entitet, izvođač radova koji se bavi i dizajnom i izgradnjom, radi po jedinstvenom ugovoru sa vlasnikom projekta kako bi pružio i usluge dizajna i usluge izgradnje. Ovo se bitno razlikuje od tradicionalnijeg sistema "projektuj- ponuda-izgradi", gde su usluge dizajna i izgradnje podeljene između različitih entiteta sa odvojenim ugovorima.

Evo kako obično funkcioniše usluga "projektuj i izgradi":

a) Jedinstvena tačka odgovornosti: Izvođač koji se bavi i dizajnom i izgradnjom odgovoran je za sve aspekte projekta, od početne koncepcije do završetka. To znači da klijent ima jedan kontakt, jednu tačku za pitanja i opšti smer projekta a velika odgovornost je na Izvođaču.

b) Upravljanje rizicima: Izvođač koji se bavi dizajnom i izgradnjom preuzima veći deo rizika jer je odgovorna za celokupnost projekta. To može biti korisno za vlasnika projekta, jer pojednostavljuje proces upravljanja rizikom.

c) Vremenska i troškovna efikasnost: Pošto se faze dizajna i izgradnje preklapaju, i pošto je jedan entitet odgovoran za ceo proces, projekti se često mogu završiti brže i po nižoj ceni u poređenju sa tradicionalnim metodama. Izvođač radova koji se bavi dizajnom i izgradnjom može da identifikuje uštede i brzo donosi odluke bez potrebe za prolaskom kroz višestruke kanale.

d) Poboljšana komunikacija: S obzirom da su tim za dizajn i tim za izgradnju deo iste firme, obično postoji bolja komunikacija, saradnja i rešavanje problema tokom celog projekta.

e) Kontrola kvaliteta: Pošto ista firma odgovara i za dizajn i za izgradnju, obično postoji viši nivo kvaliteta i doslednosti u obavljenom radu. Tim je ujedinjen u svom cilju da isporuči uspešan projekat.

Usluga "projektuj i izgradi" je popularna kod klijenata koji žele pojednostavljen proces izgradnje sa jednom tačkom odgovornosti, potencijalno smanjujući rizike i administrativni teret a povećavajući brzinu isporuke projekta. Pogodna je za širok spektar projekata, od stambenih i komercijalnih zgrada do velikih infrastrukturnih projekata.

Usluge "ključ u ruke" u građevinskoj industriji odnose se na tip ugovora koji se izvodi tako da je cena fiksirana ukoliko nema izmena od strane investitora niti ima grešaka u projektnoj dokumentaciji. Ovo je po investitora najkomforniji a ukoliko se njim pravilno upravlja često i najekonomičniji tip ugovora a svakako sa najmanje rizika u smislu konačne cene.

U slučaju kada se kombinuje sa ugovaranjem “projektuj i izgradi” obaveza definitivno je za investitora najpogodniji vidi ugovaranja ali zahteva i duži proces od početka projekta (projektni zadatak) do završetka izgradnje. U ovom slučaju, izvođač radova upravlja svim detaljima projekta od početka do kraja - to uključuje dizajn, izgradnju, a ponekad čak i opremanje enterijera sve sa konačnom nepromenljivom ugovorenom cenom.

Evo jednostavne objašnjenja usluge "ključ u ruke":

a) Kompletno rešenje: Izvođač pruža kompletni paket. Klijentu je potrebno samo da "okrene ključ" da bi zgrada postala operativna.

b) Jednostavnost za vlasnika: Klijent ne mora da bude uključen u svakodnevne aktivnosti nad procesom izgradnje. Stručni nadzor kojeg angažuje Investitor ima snižen nivo aktivnosti i odgovornosti budući da nema merenja količina što opet rezultuje nižom cenom tih usluga. Ovo je idealno za Investitore koji nemaju vremena ili želje da sa intenzivnim angažmanom i detaljnošću upravljaju složenim građevinskim projektom.

c) Fiksna cena: projekti "ključ u ruke" su ugovori sa fiksnom cenom. To znači da klijent unapred zna ukupnu cenu građevinskog projekta, što smanjuje rizik od prekoračenja troškova.

d) Brzina isporuke: Sa jednim izvođačem koji upravlja svim aspektima dizajna i izgradnje, ovi projekti se mogu brzo i efikasno završiti.

e) Prenos rizika: Većina rizika projekta leži na izvođaču, pošto su oni odgovorni za isporuku gotovog proizvoda. To može pružiti mir klijentima.

Projekat "ključ u ruke" može biti zanimljiv investitorima i klijentima koji traže jednostavno ali sigurno iskustvo izgradnje, sa jasnim i unapred definisanim troškovima, značajno sniženim rizicima i jasno definisanim i garantovanim rokom završetka.